Annons

Paketresor med flyg till Kolmården och Norrköping i sommar!

Forum om paketresor, charterresor, weekendresor, restresor, charter och flyg+hotell mm.

Paketresor med flyg till Kolmården och Norrköping i sommar!

Inläggav Torre » sön 28 feb 2010, 12:20

Under Matka-mässan i Helsingfors som avslutades igår, presenterade de finska paketresearrangörerna, Matka-Vekka och Matkapojat paketresor med flyg till Kolmården och Norrköping. Dessa paketresor är de första serieproducerade paketresorna som någonsin erbjudits med flyg till Kolmården och Norrköping.

I slutet på förra veckan deltog en delegation från Norrköping på Nordens största resemässa, Matka-mässan i Helsingfors. I samband med mässan presenterade Matka-Vekka och Matkapojat paketresor med flyg till Kolmården och Norrköping.

- Upplev Norrköping är förstås mycket glada över det ökade finska engagemanget. Matkapojat och Matka-Vekkas satsning på flygpaket till Kolmården och Norrköping innebär fördelar för både resenärerna och Norrköpings kommun. Resenärerna flyger till Norrköping på drygt 75 minuter och spenderar mer tid i Norrköping. Det innebär ökade turistrelaterade inkomster för näringslivet i Norrköpings kommun i jämförelse med de resenärer som reser med finlandsfärjorna från Stockholm, säger Christina Leinonen, Turistchef, Upplev Norrköping.

- Flyglinjen mellan Helsingfors och Norrköping utvecklas för varje månad och Kolmården som varumärke är väl etablerat i Finland. Finländare värderar också sin tid väldigt högt och att boka en paketresa med flyg direkt till Kolmården och Norrköping kommer som en positiv nyhet för många finländska barnfamiljer. Dessutom är paketresorna med flyg ett mycket prisvärt alternativ, säger Perttu Soininen, Project Manager, Marketing- & Distribution, Finncomm Airlines.

- För Kolmården innebär den utökade satsningen från finländska paketresearrangörer framförallt en möjlighet att förlänga säsongen. Nu kan Helsingforsbor vara på plats i Kolmården endast två timmar efter avgång från Helsingfors flygplats. Något som passar perfekt för weekendpaket, säger Maria Emsjö, som är ansvarig för den finländska marknaden hos Kolmården.

- Att utländska researrangörer skapar paketresor med flyg till Norrköping är extremt viktigt för att utveckla Norrköping flygplats såväl som turismen i regionen. Det vi ser den här sommaren är förhoppningsvis bara början på ett större utbud framöver, säger Jörgen Nilsson, Marknadsansvarig, Norrköping flygplats.

Paketresorna till Kolmården och Norrköping erbjuds både i flyg/flyg-format samt flyg/båt-format i olika omfattning med avgångar från Helsingfors varje vecka under juni och juli månad. Matka-mässan hade under fyra dagar 81 500 besökare. Representanter som företrädde Norrköping på Matka-mässan var Upplev Norrköping, Kolmården, Norrköping flygplats, Tripp Nordic, Mauritzberg Golf & Sea Resort samt samarbetspartnern Finncomm Airlines.
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Paketresor

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst