Annons

Vandra i Norge

Forum om äventyr och aktiviteter på din resa. Diskutera dykning, snorkling, trekking, backpacking, kanotpaddling, fallskärmshoppning, hästridning, bergsklättning, vandring, skidor mm.

Vandra i Norge

Inläggav Torre » sön 28 feb 2010, 12:08

Norge blir allt populärare som destination för klassisk turåkning i fjälltrakterna. De skidturer med engelsktalande guider, som Den norske turistforening (DNT) arrangerar, är redan fullbesatta inför årets skidsäsong. Och det är de längre vinterturerna i de norska fjällen som varit mest eftertraktade. Det handlar om skidturer på 10-11 dagar, där flera utländska turister står på väntelista.

Dessutom ökar intresset för Norge som ”vandringsland”.

Turistföreningen har därför inlett ett samarbete med Innovasjon Norge kring ”Projekt vandring”, som ska locka europeiska turister att i än högre grad resa till Norge för att ge sig ut i den vilda naturen.

Innovasjon Norge och DNT märker att intresset ökar allt mer för aktiv semester i Europa, och konstaterar därför att Norge har stora möjligheter att kunna locka till sig än fler naturintresserade turister.

- Vi erbjuder både skid- och vandringsturer för människor i alla åldrar, från nybörjare till mer erfarna friluftsutövare. Och för de utländska deltagarna, som inte är vana med den norska traditionen att gå på tur mellan hytter, känns det tryggt och säkert att gå med egen engelsktalande guide, säger Kristin Krohn Devold, DNT:s generalsekreterare.

Hon konstaterar också att hela 75 procent av de tyskar som besöker Norge väljer att gå på tur i den norska naturen.
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Äventyr och aktiviteter

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron