Annons

Svenskarna ratar hjälm på skidsemestern

Forum om äventyr och aktiviteter på din resa. Diskutera dykning, snorkling, trekking, backpacking, kanotpaddling, fallskärmshoppning, hästridning, bergsklättning, vandring, skidor mm.

Svenskarna ratar hjälm på skidsemestern

Inläggav Torre » sön 28 feb 2010, 12:12

En ny undersökning utförd av TNS-Sifo på uppdrag av försäkringsbolaget Europeiska visar att svenskar över 18 år är dåliga på att använda hjälm när de åker skidor utför. En majoritet av svenskarna (64 procent) väljer att inte ta på sig hjälmen vid utförsåkning. Detta trots att 16 procent uppger att man skadat sig under en skidresa, och 13 procent av dem skadat sig så allvarligt att man inte kunnat åka skidor.

Vuxna svenskar är dåliga på att använda hjälm vid utförsåkning visar en ny undersökning utförd av TNS-Sifo på uppdrag av försäkringsbolaget Europeiska. Trots alla huvudskador uppger hela 64 procent att de inte använder hjälm när de åker skidor utför, mot endast var femte svensk (20 procent) som alltid har hjälm och 17 procent säger att de har det ibland eller oftast.

- Det är förvånansvärt många vuxna som åker skidor utan hjälm, trots att riskerna är påtaliga och att man numera kan köpa eller hyra skidhjälm billigt, säger Christina Karlegran, kommunikationschef på Europeiska. De borde ju vara ett bra föredöme för sina barn och själva använda hjälm!

Svenskarna är ett skidälskande folk – var fjärde svensk (23 procent) uppger att de åker skidor en eller flera gånger om året. På frågan om var man helst åker svarar de flesta fjällen (69 procent) eller Alperna (21 procent). 16 procent av de svarande uppger att man skadat sig under en skidresa, varav 13 procent av dem skadat sig så allvarligt att man inte kunnat åka skidor.

- Om du har vår semesterförsäkring och skadar dig så allvarligt på en skidresa att du inte kan åka mer skidor så är ju syftet med resan förstört, och då får du ersättning för de förstörda semesterdagarna eller en ny resa, säger Christina Karlegran, kommunikationschef på Europeiska.

*Undersökningen har genomförts under perioden 1 -10 december 2009 av TNS-Sifo:s webbpanel. Totalt har 1001 personer deltagit. Se bilaga för frågeformuleringar och svarsalternativ.

Europeiska är en av de största aktörerna på den svenska marknaden för privat- och tjänstereseförsäkring samt försäkring för utlandsstationerade. Europeiska försäkrar årligen 2 miljoner privatresenärer, 1, 5 miljoner tjänsteresenärer och 15 000 utlandsplacerade i över 100 länder runt om i världen. Vi tillhandahåller specialförsäkringar för klockor och smycken. Europeiska försäkrar även 350 000 skol- och förskolebarn genom en kommunal olycksfallsförsäkring.
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Äventyr och aktiviteter

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron