Annons

Kortresor en trend

Nyheter om resor från redaktionen.

Kortresor en trend

Inläggav Torre » sön 28 jun 2009, 18:47

Kortresor en trend - stor efterfrågan på Stockholmsevenemang, Tallinnkryssningar och romantiska helger på svenska herrgårdar.

Stockholmspaket med körslag eller musikal, lyxkryssning till Tallinn, romantisk weekend i Brösarp eller fotbollsmatcher i England. Finnkamp, opera, VM-kval... I linje med svenskarnas ökade intresse för kortresor satsar Resia nu också på de kortare resorna med fler färdiga paket och ny katalog.

- Kortare reser men med stora upplevelser är en tydlig trend i resebranschen just nu. Vi förberedde detta redan i höstas och har nu perfekta lösningar för alla som väljer kortresor i och i närheten av Sverige men som samtidigt har krav på upplevelser och aktiviteter, säger Jeanette Holmén, marknadschef på Resia, Nordens största privatägda resebyråkedja.

Genom att kombinera all den kreativitet och den lokala kännedom som finns bland medarbetarna på de 60 byråerna runt om i landet med ett gemensamt bokningssystem och en gemensam katalog har Resias satsning slagit mycket väl ut.

Olika typer av Stockholmspaket passar bra in i den nya trenden där kortresorna blir allt populärare.

I höstas bestämde sig Resia för att göra en specialsatsning på kortresor.
- Det svenska folket fortsätter att resa även i lågkonjunktur men väljer nu ofta bort de längre resorna. Däremot har efterfrågan på de kortare resorna definitivt ökat och det har vi tagit fasta på, säger Christer Olsson på Resia Produktion i Piteå.
I satsningen ingår katalogen Resias favoriter med 21 särskilt utvalda resmål på "bekvämt avstånd".
- Det är faktiskt våra egna favoritresmål som vi samlat ihop och utöver det har vi alltid öronen och ögonen öppna för nya resmål och nya aktiviteter som kan locka resenärer. Det kan vara allt från opera till Finnkampen. Det gemensamma bokningssystemet för våra egenproducerade resor gör det också lika lätt för ett par byråer att gå ihop om en resa som för alla 60 byråerna att erbjuda samma resmål, menar Christer Olsson.

Det faktum att många resenärer bestämmer sig senare för sin resa idag än tidigare, ger ytterligare ett skäl till att kunna ta snabba beslut.
- Vi måste hela tiden vara på tårna och anpassa oss efter våra kunders önskemål och resvanor. Kombinationen många byråer och en gemensam koncern gör att vi blir ytterst flexibla och kostnadseffektiva, vilket förstås gynnar både företaget Resia och våra kunder, säger Jeanette Holmén.

Källa Resia
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Resenyheter

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron