Annons

Riksgränsen öppnar - säsongsstart med 120 cm natursnö

Forum om Sverige. Platser och städer som Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Umeå, Gotland, Öland, Norrland, Dalarna och Svenska fjällen mfl

Riksgränsen öppnar - säsongsstart med 120 cm natursnö

Inläggav Torre » sön 28 feb 2010, 12:15

Just nu pågår en febril aktivitet i Riksgränsen med de sista förberedelserna inför säsongspremiären i morgon fredag. Det sista mycket kraftiga snöfallet då 60 cm snö föll under lördag- och söndagsdygnet gör att förhållandena är mycket goda men att personalen nu får jobba mot klockan för kunna erbjuda så många öppna nedfarter det bara går.

I morgon fredag den 19 februari öppnar Riksgränsen planenligt för säsongen, en säsong som avslutas med skidåkning på midsommar. När andra skidorter når sin kulmen under sportloven då öppnar världens nordligaste skidort.

”Vi har ett fantastiskt snöläge och kan erbjuda skidåkning i nästan hela skidsystemet på premiärdagen. Det officiella snödjupet är 120 cm vilket är störst i landet” säger platschef Torbjörn Utsi.

Öppna liftar är Nedre- och Övre stolbanan, Katterjokk- , Sol- och Vinkelliften och öppna nedfarter är BH löpan, Blåbärsbacken, Apelsinklyftan, Smygarn. Eventuellt kommer också Vargtassen hinna göras i ordning.

Premiärhelgen är av tradition en helg då skidåkare samlas i Riksgränsen får att fira säsongsstarten. Då sker också invigningen av årets nyheter, till exempel den nya skidshopen, ett större utbud av guidade turer och det nya hänget Café Kafferepan. På scenen under after skin och senare på nattklubben står ett av Sveriges hårdast turnérande liveband, Sonny Liston.
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Sverige

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron