Annons

Oumbärlig fjällklassiker i ny reviderad utgåva

Tips och boktips om reselitteratur, reseguider och reseböcker från hela världen.

Oumbärlig fjällklassiker i ny reviderad utgåva

Inläggav Torre » sön 28 feb 2010, 12:21

Fullmatad följeslagare, skattgömma och standardverk -- lovorden över Fjällboken har varit många. Nu kommer den i en ny, omarbetad version för nya generationers fjällälskare.

Fjällboken vänder sig både till ovana och vana fjällresenärer. De ovana får den information och inspiration de behöver för kommande turer medan de mer erfarna kan fördjupa sig i fakta om alltifrån fjällens uppkomst till samernas liv.

Boken beskriver det mesta kring den svenska fjällvärlden och vistelsen där. Du får viktig information om vandringsteknik och vadning, utrustning, och lägerteknik samt tips om hur du planerar din tur och utrustning. Här finns också spännande läsning om den samiska kulturen, glaciärer, historia och fjällväder.

Den nya utgåvan innehåller det senaste inom utrustning, kläder, material, fjällkartor, GPS och fjällteknik. Men också uppdaterade fakta om nya naturskyddade områden och nya rön om till exempel glaciologi kopplat till klimat.

Bakom Fjällboken står två av landets främsta kännare av den svenska fjällvärlden: Claes Grundsten, författare och hyllad naturfotograf, och Göran Palmgren, frilansskribent med mångårig erfarenhet av friluftsliv i alla dess former.
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Reselitteratur

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron