Annons

Boktips - Whiskyresan, Skottlands destillerier och barer

Tips och boktips om reselitteratur, reseguider och reseböcker från hela världen.

Boktips - Whiskyresan, Skottlands destillerier och barer

Inläggav Torre » ons 14 okt 2009, 08:54

Hur kommer det sig att Laphroaig, en av världens rökigaste whiskysorter, ligger på nionde plats i Systembolagets försäljningslista över single malts? Denna ”Mount Everest of Scotch Whisky” har inte bara en extrem smak, utan även en doft som gör min hustru sömnlös de kvällar jag tar tre centiliter Laphroaig som sängfösare. Och då har det ändå gått ett par timmar mellan intaget och sänggåendet … Det är som att ligga och andas på en nytjärad båt, förklarar den stackars kvinnan.

Bosse Andersson, för flertalet känd som ”Bosse Bildoktorn” i tv och radio, har ytterligare ett ess i bagageluckan – ett brinnande whiskyintresse! Inspirerad av doften från pappans lördagswhisky i tv-soffan framför Hylands Hörna gav han sig tidigt ut på jakt efter den perfekta whiskyn. Den hittade han aldrig men han säger sig ha skådat ljuset och insett att om den överhuvudtaget existerar så finns den i Skottland. Under de dryga 30 år som gått sedan jakten inleddes har han samlat på sig stora kunskaper i ämnet och en ny hängiven publik har upptäckt hans whiskyprovningar och föreläsningar om Skottlands flytande guld.

Bosses whiskyintresse har nu resulterat i Whiskyresan, en personlig rundresa i whiskyns hemland. Förutom en resa genom det vackra skotska landskapet samt bilder och fakta om whiskytillverkare, whiskybutiker och whiskybarer som alla har det lilla extra, så innehåller boken goda råd när det gäller transporter, förslag på resvägar, boende och mat. Och för resesällskapet som inte delar whiskyintresset finns förslag på andra aktiviteter. Det här är whiskykunskap på äkta Bosse Bildoktor-vis: Passionerat, kunnigt och med glimten i ögat!

Som Bosse själv uttryckt saken: ”Visst blir man törstig av det här jobbet men någon måste ju göra det.”


Text och foto: Bosse Andersson
Form: Patric Leo
Omfång: 176 sidor
Format: 170 x 208
Häftad
Ca-pris i handeln 235:-
ISBN 978-91-7843-267-7
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Reselitteratur

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron