Annons

Lisens indiska spa

Tips och boktips om reselitteratur, reseguider och reseböcker från hela världen.

Lisens indiska spa

Inläggav Torre » tis 04 maj 2010, 13:38

Doftande kryddor, färgstarka blommor, skimrande oljor och saftiga frukter - det är de ingredienser som Lisen Sundgren använder i sitt indiska spa för harmoni, skönhet och inre balans.

Med inspiration från sina resor och spabehandlingar i Indien och från läran om ayurveda beskriver Lisen hur man på ett enkelt sätt kan skapa ett indiskt spa i sitt eget badrum. I Indien använder man ofta kryddiga skrubbar för rengöring och vegetabiliska oljor som ger huden näring. Oljorna används bland annat i en avslappnande oljemassage, abhyanga, som kan följas av en indisk ångbastu med doft av kanel och citron. Boken innehåller en stor mängd recept på sinnliga skrubbar, bad och ångbad, örtoljor och ansiktsmasker, men också på smoothies och andra drycker som är goda att smutta på medan man spaar. Recepten är anpassade efter de råvaror som finns hos oss i Sverige. Här finns allt från enkla skönhetstips till recept för en hel indisk badcermoni som kan få det enklaste badrum att te sig som ett indiskt palats.

Boken är fackgranskad av en välkänd Ayurvedaterapeut, Manoj Krishnan Nair och de vackra bilderna är tagna av Charlotte Gawell.

Lisen Sundgren är örtterapeut och klassisk homeopat. Hon håller uppskattade kurser och gör örtvandringar både på Rosendals Trädgårdar i Stockholm och runt om i Sverige. Hennes första bok Lisens örtspa, som utkom 2008, är redan ett standardverk.
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Reselitteratur

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron