Annons

El Gouna

Forum om Egypten. Platser och städer som Hurghada, Sharm El Sheik, El Gouna, Assuan, Asyut, Kairo, al-Mahalla al-Kubra, Giza, Luxor, Port Said, Shubra al-Khayma, Suez, Zagazig och al-Minya mm

El Gouna

Inläggav Torre » ons 18 aug 2010, 09:05

El Gouna är en av Egyptens exklusivare och mest populära resemål, ett semesterparadis! På senare tid har både Apollo och Fritidsresor satsat på destinationen och erbjuder nu resor året runt.

El Gouna ligger drygt 2 mil norr om Hurghadas internationella flygplats och har 14 hotell och ett hundratal barer och restauranger. Staden bygger på koncepten hållbar utveckling, bra infrastruktur och kompetent personal som ger besökarna en fantastisk upplevelse. El Gouna är uppbyggt längs den 10 kilometer långa stranden och sprids över öar sammanlänkade av lagunen. Staden är relativt nybyggd och kännetecknas av en blandning av egyptisk- och medelhavs arkitektur.

I El Gouna skiner solen året runt och här finns något för alla under alla årstider. I Området finns t.ex. dykning och kitesurfing i världsklass även golf har växt sig stark och lockar många entusiaster. El Gouna skiljer från övriga Egyptiska resemål genom en tydlig grönprofil.

Intresset för nordiska resenärer ökar därför bland nordiska resenärer, El Halaby, VP Marketing, Orascom Development säger:"Vi ser ett ökat intresse för El Gouna i norden. Under första kvartalet år 2010 utgjorde de nordiska resenärerna hela 15 % av El Gounas totala antal hotellgäster. Det kändes fantastiskt att få så positiv respons, då vi vet hur höga krav de nordiska resenärerna ställer på sina turistdestinationer.”

Svensk skola öppnar nya möjligheter

El Gouna är också mycket populärt bland barnfamiljer med långgrunda stränder och aktiviteter för de minsta. I januari öppnade dessutom en svensk skola som ger möjlighet till längre vistelser. Skolan erbjuder skolgång allt från en vecka upp till hela terminer. Jenny Stenquist passade på att ha sina döttrar i den svenska skolan: ”Skolan är verkligen en bra lösning, man blir inte bunden till skolloven när resorna är dyrare och den ger även oss föräldrar lite fritt under semestern. Man kan tänka sig att barnen inte vill gå i skolan när de är borta, men de tyckte det var jättekul och träffade många nya kompisar. Vi såg faktiskt också att flickorna fick ett bättre studieresultat”.

I ett tjugotal kommuner kan man flytta med skolavgiften, detta ger familjer möjligheten att stanna borta längre.

Orascom Development Holding AG (Orascom Development) är ledande inom utveckling av hållbara turistdestinationer med ett starkt fotfäste i Egypten och Mellanöstern. Koncernen har över 18 års erfarenhet och erbjuder hotell, privata villor, lägenheter och fritidsanläggningar i attraktiva lägen. Orascom Development har anläggningar i tre städer, El Gouna, Taba Heights och The Cove.
Torre
 
Inlägg: 81
Blev medlem: fre 20 mar 2009, 11:59

Återgå till Egypten

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron